Hoe kan Shiatsu helpen


De praktijk van deze eeuwen oude behandelwijze heeft al vaak bewezen dat Shiatsu behandelingen het lichaam kunnen helpen om allerlei kwalen te overwinnen. Shiatsu pretendeert niet alle kwalen te kunnen genezen, maar het kan u en uw lichaam op weg helpen naar een groter gevoel van welbevinden. Het opnieuw in balans brengen.


Een paar voorbeelden van klachten waarbij Shiatsu behandelingen verlichting hebben gebracht zijn rugpijn, stijve nek, tennisarm, whiplash, migraine, arthritis, menstruatieproblemen, sportblessures, pijn na operaties/post-chirurgische trauma, depressie, algemene vermoeidheid, klachten aan het zenuwstelsel, insuline te kort, anorexia, astma, boelemie en het kan ook steun geven aan patienten die behandelingen tegen kanker ondergaan.
Natuurlijk kunt u ook een Shiatsu behandeling ondergaan om eens gewoon puur te ontspannen, of als een algehele opkikker, net als dat u uw auto regelmatig wegbrengt voor een servicebeurt!  


De Shiatsu behandeling bij klachten en aandoeningen

De behandeling begint met een gesprek over uzelf. Alle informatie die u geeft wordt strikt vertrouwelijk behandeld. Dan volgt een lichamelijk onderzoek, waarbij wordt gevoeld hoe de conditie is van de meridianen (Ki kanalen) en van de reflexzones in de onderbuik/buikgebied (hara). De aldus verkregen informatie wordt geïnterpreteerd en samen met u wordt dan bepaald hoe de behandeling verder moet verlopen.
Tijdens een Shiatsubehandeling ligt de cliënt meestal op een matras (of foeton, een katoenen matras) op de grond.  Men ervaart de behandeling gewoonlijk als prettig en ontspannend.

Een afspraak voor een behandeling beslaat 60 minuten, maar een eerste sessie duurt vaak 90 minuten omdat de volledige medische achtergrond eerst wordt doorgenomen. Aan het einde van elke sessie wordt uw reactie op de behandeling besproken. Er kan verder advies worden gegeven met betrekking tot eetgewoontes of lichaamsoefening, soms kunnen ondersteunende therapiëen worden aanbevolen, of u krijgt aanwijzingen of tips om uw leefgewoonten te veranderen. Het staat van tevoren niet vast hoeveel behandelingen u nodig zult hebben. Dit hangt af van factoren als hoe lang de klacht al bestaat en hoe u reageert op Shiatsu. Na ongeveer 4 behandelingen wordt bekeken in hoeverre u baat heeft gevonden bij Shiatsu en worden verdere behandelingen afgesproken.  Terug naar Shiatsu